Az üzemi veszteség tovább hízott, ezúttal 6,4 millió dollárral, ezzel az első háromnegyed évben már 13 millió dollárra rúg a mínusz. A kilenchavi adózás előtti veszteség meghaladja a 13,5 millió dollárt, szemben az egy évvel korábbi 2,3 milliós profittal. A NABI-csoport 2003 első kilenc hónapja során 818 darab autóbuszt szállított ki vevői részére, 152 darabbal, azaz több mint 15 százalékkal kevesebbet, mint 2002 azonos időszaka során. A visszaesés ellensúlyozására a pótalkatrész- és szolgáltatás értékesítés terén elért jelentős növekedés sem bizonyult elegendőnek, így a csoport konszolidált teljes árbevétele 219 millió dollárt tett ki, amely 32 millióval, 13 százalékkal múlta alul az egy évvel korábbit.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!