A forint erősödött az egy nappal korábbi 265,44 forint/euróhoz és a péntek esti 265,46 forintos euró árfolyamhoz képest is. Az euró az idén mostanáig 2,09 százalékkal gyengült a forinthoz képest. Piaci várakozások szerint a következő napokban nem változik lényegesen az árfolyam, feltéve, hogy külföldön nem történik rendkívüli esemény. A piac már beárazott egy újabb, 0,25 százalékpontos kamatcsökkentést - teszik hozzá elemzők. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa március 29-én dönt a kamatról. A forint a dollárral szemben is erősödött; egy dollár 193,21 forintot ért kedden reggel az előző esti 193,48 forint után. A dollár az idén eddig 0,14 százalékkal gyengült a forinthoz viszonyítva. Kedden reggel a cseh korona árnyalatnyit erősödött, a lengyel zloty pedig minimálisan gyengült az euróhoz képest. Az eurót 25,4640 koronán jegyezték, a hétfő esti 25,4740 korona után, és 3,8894 zlotyt adtak érte a nemzetközi bankközi devizapiacon, szemben a hétfő esti 3,8900 zlotyval.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!