Továbbra is 73 dollár fölött az olajár

Érdeklődve figyeli a közel-keleti eseményeket az olajpiac, az amerikai könnyűolaj és a Brent pedig 73 dollár fölött forog.
Kolozsi Pál, 2006. július 31. hétfő, 09:03
Fotó:

Az amerikai könnyűolaj hordója szeptemberi szállításra 73,18 dollárt ér, ami 6 centes emelkedés a pénteki záráshoz képest. Az olaj ára pénteken több mint 1 dollárral lett olcsóbb a vártnál szerényebb amerikai gazdasági növekedésről szóló statisztika nyilvánosságra hozatala után. A Londonban jegyzett Brent 73,43 dollárba kerül, ami 4 centes drágulást jelent. A piac most elsősorban a közel-keleti helyzetre figyel, ahol egyelőre nem lehet tudni, hogy hamarosan konszolidálódik a helyzet, vagy pedig esetleg eszkalálódik a konfliktus.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK