A Bank of America és a Merrill Lynch szakértői 15 deviza segítségével megbecsülték, hogy milyen súlyozású kosárhoz kötötték a jüant - írja a Marketwatch. Ezek szerint, a dollár 40,3, az euró 16, a japán jen 12,3, a koreai won 8,3 százalékos súllyal szerepel. Kína június 19-én jelentette be, hogy a továbbiakban nem a dollárhoz, hanem egy valutakosárhoz köti a jüan árfolyamát, de ennek összetételéről nem adtak felvilágosítást.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!