Továbbra is alulsúlyozásra ajánlja a Mol-t és az OTP-t a Barclays

Felülvizsgálta a Barclays az OTP- és a Mol-modelljét, melyet követően nem változtatott egyik esetben sem ajánlásán.
portfolio.hu, 2014. január 13. hétfő, 09:37
Fotó: Napi.hu

A Barclays továbbra is alulsúlyozásra ajánlja Mol és az OTP részvényeit. Az olajmulti és a pénzintézet papírjaira is maradt a novemberben adott célár: a Mol részvények célárfolyama 15 500 forint, míg az OTP-é 4500 forint.

Bár a Barclays nem módosított a célárán, az Erste decemberben jelentősen, 18 700 forintról 14 500 forintra csökkentette a célárfolyamot igaz, az ajánlás marad tartás. Az Erste akkor kiemelte, hogy a Mol profitkilátásait továbbra is negatívan érinti a csökkenő szénhidrogén kitermelés, valamint a fontosabb piacain tapasztalható gazdasági és politikai nehézségek. Az egyetlen pozitív katalizátor a kurdisztáni sztori, valamint a FÁK-országokbeli upstream-fejlesztések, a 2013-as évi teljes szénhidrogén kitermelés szintjét azonban 2017 előtt így sem lesz képes túlszárnyalni a vállalat.

Az OTP-vel kapcsolatban a Credit Suisse viszont optimista, és múlt héten továbbra is felülteljesítő ajánlást fogalmazott meg 5500 forintos célárfolyam mellett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK