S&P500

Az elmúlt hét második felében ismét emelkedésbe kezdett az index, miután a befektetők az amerikai költségvetési patthelyzet megoldásában reménykedtek. Az S&P az emelkedő trendvonal visszatesztelését követően egészen 1703 pontig erősödött pénteken; így újra 1700 felett megkapaszkodva ismét az 1733-as ellenállás felé vezethetne az index útja.

Bár az adósságplafonnal kapcsolatban a hétvégén továbbra sem sikerült megállapodásra jutniuk a tengerentúli döntéshozóknak, így a jelenlegi szintekről ismét lefelé mozdulva el, a 21-napos mozgó alá süllyedve újra az 50-napos mozgó- és az emelkedő trendvonal által tartomány tesztelése következhetne, amely megerősített támaszként funkcionál.

S&P500
Kép: Admiral Markets

USDHUF

Gyengüléssel indította a hetet a hazai fizetőeszköz: míg a régiós devizák nem mutattak jelentős elmozdulást a zöldhasúval szemben a hétfői kereskedés első felében; így a forint délelőtti gyengülése mögött a devizahitelesek forintosításának negatív hatásait boncolgató Mario Draghi komment húzódhatott meg.

Míg az USDHUF kurzusa a 217-es szintről ismét felfelé mozdulva el a rövid távú csökkenő trendvonalat tesztelte vissza hétfőn délelőtt: annak szignifikáns áttörése után újra a 222-es szint felé kapaszkodhatna a kurzus; míg lefelé, a 214-213,50-es zóna jelentheti a következő fontos támaszt.

USDHUF
Kép: Admiral Markets

EURJPY

Az emelkedő háromszög formációból felfelé kitört a kurzus, majd az EURJPY jegyzése a felső, vízszintes támasz-vonal visszatesztelését követően ismét észak felé vette az irányt. A számított alakzati célárfolyam 146,38-ra mutat; míg rövid távon a 132,75-ös szint továbbra is kiemelt támaszt jelenthet majd a devizapár számára.

EURJPY
Kép: Admiral Markets

S&P500; USDHUF, EURJPY - technikai elemzés 2013.10.14.
A technikai elemzés teljes szövege az alábbi linkre kattintva érhető el.

Ha részvényindexekkel vagy devizapárokkal kereskedne: esetleg további kérdése van; a jobb oldali mező kitöltését követően, a feliratkozásra kattintva munkatársaink felveszik önnel a kapcsolatot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!