Duronelly szerint a külföldiek továbbra is keresik a 3 és 5 éves papírokat, de a sláger ma reggel a másfél két év múlva lejáró kötvény. Az elemző szerint a piacot az sem zavarja, hogy a hétfőn megjelenő folyó fizetési mérleg adat nagy bizonytalanságokat hordoz, ezért azt valószínűsíti, hogy a vevőket csak egy nagyon rossz - egész évre vetítve 2,2 milliárd eurót lényegesen meghaladó - fizetési mérleg hír kedvetlenítené el, de az is csak akkor, ha a hiány nem kifejezetten a profitrepatriálás miatt keletkezik. A NAPI Gazdaság decemberi fizetési mérleg konszenzusa 672 millió euró, de a legpesszimistább becslés 840 millió euróról szólt.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!