Továbbra is erős a forint - mi lesz később?

Nem történt sokminden a forinttal csütörtök délelőtt, az euró jegyzése 254 alatt, a dollár középárfolyama 182,50-nél járt.
NAPI Online, 2007. szeptember 13. csütörtök, 10:20
Fotó:

Egyelőre nincs jele annak, hogy gyengülésbe váltana a forint, a jelenlegi szintek akár a Fed kamatdöntéséig kitarthatnak - vélekedett Geszti Pál, az ING Bank üzletkötője. Hozzátette: a Fed döntésekor kiderül, tovább erősödik-e a hazai fizetőeszköz, vagy visszarendeződés következik be. A piac olyan biztos a 25 bázispontos vágásban, hogy egy ekkora mértékű enyhítés a forint korrekcióját okozhatja, míg egy 50 bázispontos módosítás további lendületet adhat a hazai devizának - véli a szakember.
Az euró egyébként igen erős: dollárjegyzése ismét bőven 1,39, jenkurzusa pedig 159 felett van.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK