Továbbra is kivár a forint

Az elmúlt napokhoz hasonlóan eseménytelenül telt a mai nap a bankközi devizapiacon.
NAPI Online, 2006. november 10. péntek, 16:11
Fotó:

Az euró jegyzése nyitáskor 260,50 forintról indult, s e szint körül mozgott a délelőtt során. Később 261,10 forintig erősödött a közös deviza, majd a délután folyamán visszacsúszott a 260,70 forintos szintre. A dollárért a piacnyitást követően 202,50 forintot adtak, pár órával később 202,70 forintnál állt a jegyzés, vagyis nem volt komoly változás az árfolyamban. Devizakereskedők elmondása szerint minimális volt a forgalom mind a budapesti, mind a régiós devizapiacokon.

A másodlagos állampapírpiacon jellemzően mérsékelten csökkentek a hozamok. A hat hónapos kincstárjegynél nem történt változás, a másik két társa 3 bázispontos csökkenéssel fejezte be a napot. A kötvényeknél a legrövidebb, hároméves papír hozama 1 bázisponttal hízott, miközben az öt- és tízévesé 3 bázisponttal lejjebb ereszkedett. A leghosszabb futamidejű instrumentum esetében 2 bázispontos süllyedést regisztrált az ÁKK.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK