A heti emelkedés után a 40 ezer pontos szinttel küzd a budapesti tőzsde irányadó indexe. A vezető részvények egymással ellentétes irányba mozogtak, a Richter és a Mol jól szerepelt, az OTP és a Magyar Telekom gyengébben. A bankpapír árfolyamában hamarosan nagyobb mozgás jöhet, egyelőre a technikai kép lefelé mutat, erre mindenképpen érdemes figyelni a jövő héten - értékelték a tőzsde heti teljesítményét az Equilor elemzői az MTI-nek.

A vezető papírok közül

 

  • a Mol 1,18 százalékkal 2926 forintra erősödött, heti forgalma meghaladta a 10 milliárd forintot. 
  • A Richter árfolyama a héten 0,44 százalékkal emelkedett, pénteken 6850 forinton zárt. A papír heti forgalma több mint 4,05 milliárd forint volt. 
  • Az OTP árfolyama 0,69 százalékkal csökkent, a banki papír 8400 forinton fejezte be a kereskedést, forgalma a héten 21,9 milliárd forintot tett ki.
  • A Magyar Telekom 2,21 százalékkal gyengült a héten, 331,50 forinton zárt pénteken, heti forgalma 426 millió forintot tett ki.

 

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!