Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem sokkal a tőzsdék nyitása után New Yorkban a DJIA indexe és az S&P-500 0,2, a Nasdaq pedig 0,02 százalékos veszteségben állt.

Az MTI szerint a befektetőket elsősorban a gazdasági növekedési kilátások foglalkoztatják az egyes államokban ismét emelkedésnek indult koronavírus-fertőzések számának tükrében.

Az elmúlt hetet az indexek a pénteki gyenge teljesítmény ellenére is sorban a negyedik egymást követő nyereséggel zárták, a DJIA egy százalékkal, az S&P index két százalékkal, a Nasdaq Composite pedig közel négy százalékkal erősödött a héten.

A járványügyi korlátozásokkal közvetlenül érintett ágazatokban csökkentek a részvényárfolyamok, így a légitársaságoké is. A tőzsdén kívüli forgalomban a hétfői kezdés előtt az United Airlines, a JetBlue Airways és az Alaska Air Group részvények 2-4 százalékkal gyengültek. Az American Airlines Group Inc részvénye kilenc százalékkal gyengült.

A vírusfertőzések számának emelkedése megemelte az értékőrző befektetési eszközök árfolyamát. Az arany ára egy havi csúcsra, 1758 dollárra emelkedett. A spot ár az amerikai kereskedési idő kezdetén 1755,66 dolláron állt unciánként a globális kereskedelemben, 1,66 százalékkal magasabban az előző napi zárásnál.

Hasonlóképpen az olajkeresletnek a fertőzés ismételt fellángolásától várható fennakadása miatt megtorpant az olajár emelkedésének az üteme is. A Brent nyersolaj ára 0,09 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben az amerikai piaci nyitáskor hordónként 42,23 dolláron, a WTI ára pedig 0,15 százalékkal 39,89 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,47 százalékkal jegyzik erősebben 1,1227 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!