A tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 1,05 százalékos emelkedéssel, 20 790 ponton zárt. A részvények szélesebb körét felölelő Topix mutató 0,87 százalékos pluszban fejezte be a napot.

Az ausztrál tőzsde 0,68 százalék, a tajpeji pedig 0,94 százalék erősödéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját.

A reggel hét órakor még nyitva tartó hongkongi börze fő mutatója 1,49 százalékos, a sanghaji 0,79 százalékos, a szöuli pedig 1,44 százalékos erősödést jelzett.

Reggel hét órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 68 cent (1,11 százalék) emelkedéssel, 61,77 dolláron állt.

Csütörtök este Budapest is zöldben állt meg.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!