Gyengülés az ázsiai tőzsdéken

Gyengüléssel zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, és a még nyitva tartó térségbeli börzék is mindenütt mínuszt jeleztek.
Szepesi Anita, 2018. július 16. hétfő, 08:40
Fotó: Reuters

A térség irányadó tőzsdéje, a tokiói, nemzeti ünnep miatt nem nyitott ki hétfőn.

A már bezárt tőzsdék közül az ausztrál és a tajvani egyaránt 0,43 százalék gyengüléssel fejezte be a napot - írta az MTI.

Reggel 8 órakor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,32 százalék, Sanghaj 0,76 százalék, Szöul pedig 0,34 százalék gyengülést mutatott a pénteki záróértékéhez képest.

Reggel 8 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 69 cent, 0,92 százalék csökkenéssel, 74,64 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK