A Mol 2 forinttal, 0,07 százalékkal 2884 forintra erősödött, 554 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 110 forinttal, 0,73 százalékkal 14 890 forintra csökkent, forgalmuk 4,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 1 forinttal, 0,22 százalékkal 444 forintra gyengült, forgalma 93,7 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 160 forinttal, 2,47 százalékkal 6640 forintra nőtt, forgalmuk 3,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3772,26 ponton zárt hétfőn, ez 33,88 pontos, 0,89 százalékos csökkenés a pénteki záráshoz viszonyítva.

A budapesti tőzsde enyhe pluszban zárta a napot, ami a Richter jó teljesítményének köszönhető. A magyar gyógyszercég részvényára 2,47 százalékkal emelkedett. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy egy külföldi elemzőház megemelte a Richterre adott célárat, azzal, hogy érdemes lehet felhalmozni belőle, míg korábban tartást javasoltak - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

Az OTP elég gyengén teljesített, ami mögött a vezető elemző szerint az állhat, hogy a szlovákiai operáció már csak két bank számára adható el, így kisebb árat realizálnak, mint korábban várták az elemzők. A másik két vezető részvény, a Mol és a Magyar Telekom oldalazott a nap folyamán.

Európában rosszabb hangulat volt, a DAX index akár 2 százalékot is csökkenhet, a francia index 0,3 százalékos mínuszban volt a BÉT zárása előtt. A tengerentúli piacok azonban pluszban nyitottak. A héten megkezdődik a gyorsjelentési szezon a bankokkal, a piaci hangulatot nagyrészt az fogja meghatározni, hogy mit jelentenek a nagyobb cégek - mondta Török Lajos.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!