A Mol 10 forinttal, 0,39 százalékkal 2570 forintra gyengült, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények 280 forinttal, 1,98 százalékkal 14 400 forintra erősödtek, forgalmuk 9,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,44 százalékkal 452 forintra esett, forgalma 56,1 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 5 forinttal, 0,08 százalékkal 6545 forintra nőtt, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3638,69 ponton zárt hétfőn, ez 25,35 pontos, 0,70 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője szerint javult a nemzetközi befektetői hangulat. Ez főleg annak köszönhető, hogy az Egyesült Államokban kedvező feldolgozóipari adatok jelentek meg délután, emellett az is hozzájárult, hogy egy thaiföldi orvoscsoport közzétett egy tanulmányt, miszerint már két koronavírusos beteget is sikerrel kezeltek egy gyógyszerkombinációval.

A magyar piacon is pozitív korrekció látható, főleg az OTP piacán alakult ki erőteljes vételi nyomás. Egyelőre úgy tűnik, a befektetők picit maguk mögött hagyják a kínai koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aggodalmakat. A következő napokban érkező hírek persze továbbra is jelentősen befolyásolhatják a piacokat - tette hozzá.

A forint erősödött, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) közzétette, hogy nem fogadott el ajánlatot a hétfői forintlikviditást nyújtó devizaswap-tenderen, tehát tovább szűkítették a kinn lévő többletlikviditást. Önmagában is forinterősítő viszont a jegybank részéről múlt héten megjelentetett tanulmány, amiben azt írják, hogy ezt csak átmeneti lépésnek szánják. Most túlzottan nagy a likviditás a bankközi piacon, ezért szűkítik, de a negyedév hátralévő részében ez változhat, úgyhogy nem tekinthető tartós lépéssorozatnak - mondta.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!