Nem rosszak a Telekom eredményei, mégis csalódtak a befektetők

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 208,89 pontos, 0,46 százalékos emelkedéssel, 45 547,15 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 9,3 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. február 18. kedd, 18:47
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Mol 38 forinttal, 1,46 százalékkal 2640 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 15 250 forintot ért, forgalmuk 4,2 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,55 százalékkal 446 forintra csökkent, forgalma 1,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok ára 70 forinttal, 1 százalékkal 7060 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3702,43 ponton zárt kedden, ez 8,26 pontos, 0,22 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A nemzetközi befektetői hangulat inkább negatív volt, miután az Apple hétfőn árbevétel-figyelmeztetést adott ki. A vállalat arra hívta fel a figyelmet, hogy a kínai koronavírus-járvány miatt problémák vannak a beszállítói láncokban, valószínűleg nem tudják legyártani a kellő mennyiségű terméket, emiatt az árbevételük alacsonyabb lehet. Ez alapvetően meghatározta az egész napos kereskedést az európai és az amerikai részvénypiacokon is - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője.

Itthon ugyanakkor a BUX emelkedni tudott. A blue chipek közül kiemelte a Mol közel 1,5 százalékos emelkedését, hozzátéve, hogy a Richter is erősödni tudott, míg az OTP stagnált, a Magyar Telekom pedig mínuszban zárt.

A távközlési papír esését Varga Zoltán azzal magyarázta, hogy délután 4 órakor - kissé rendhagyó módon, kereskedési időben - kijött a távközlési cég negyedik negyedéves gyorsjelentése, ami csalódást okozott a befektetőknek. A 2019-es osztalékjavaslat ugyanis a 27 forintos várakozással szemben csak 20 forint lett, ami elég komoly érvágás a befektetőknek. A társaság emellett bejelentett egy 5,2 milliárd forintos részvény-visszavásárlási programot is. Az eredmények alapvetően nem lettek rosszak, de a Magyar Telekom elsősorban osztalékrészvény, ezért elég érzékenyen reagált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2020.02.19 05:34

Csak tényleg a legesleg gyengébbeknek !

Ha a Telekom 20 ft osztalékot fizet ami után befizeted az adót (levonják) és az osztalékfizetés utáni napon hivatalosan nyitóárban leértékelik a részvényt 20 ft al.. akkor

befizetted az adót azaz buktál a történeten erre állami garancia van, mindig garantáltan BUKSZ ha megvárod az osztalékot !!!! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html