A koronavírus miatti félelmek határozták meg a részvénypiaci mozgásokat mind itthon, mind a nemzetközi piacokon. Jelentős, 3 százalék körüli, bizonyos piacokon ennél is nagyobb esések voltak - mondta Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. A következő napokban is a járványról érkező hírek befolyásolhatják majd a hangulatot. Úgy tűnik, a piac nagyon pesszimista szcenáriókat - akár egy globális járvány kialakulását - kezdett árazni.

Az elmúlt hónapok jelentős emelkedését követően most mindenki profitot realizál, illetve eladásokkal reagál. Ez remélhetőleg megfordul majd, de ennek egyelőre nincs jele - tette hozzá.

A Mol árfolyama 62 forinttal, 2,46 százalékkal 2458 forintra csökkent, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 1,51 százalékkal 14 350 forintra esett, forgalmuk 9,4 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 6 forinttal, 1,41 százalékkal 419 forintra gyengült, forgalma 128,8 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 140 forinttal, 2,07 százalékkal 6635 forintra csökkent, forgalmuk 2,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3401,25 ponton zárt csütörtökön, ez 85,14 pontos, 2,44 százalékos csökkenés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!