Emelkedett a BUX kedden

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 73,54 pontos, 0,23 százalékos emelkedéssel, 32 296,74 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 14,4 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2020. szeptember 22. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Mol 36 forinttal, 2,25 százalékkal 1635 forintra erősödött, 1,0 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,51 százalékkal 9150 forintra csökkent, forgalmuk 11,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama nem változott, 367 forintot ért, forgalma 190,6 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 25 forinttal, 0,39 százalékkal 6500 forintra nőtt, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3285,60 ponton zárt kedden, ez 68,27 pontos, 2,12 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Kedden a Budapesti Értéktőzsde indexét a Mol jó teljesítménye húzta, Európában a részvénypiaci kereskedés jó hangulatban folyt, a tengerentúli és az európai indexekhez képest alulteljesített a BUX. Az OTP továbbra is gyengélkedik, 1,51 százalékos csökkenéssel zárt kedden, a Richterről és a Magyar Telekomról nem érkezett jelentősebb hír, ezért nem volt különösebb mozgás az árfolyamaikban - mondta Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden nem változtatott a fontosabb kamatszinteken, ugyanakkor a döntést követő közleményben a korábbinál is hangsúlyosabban szerepeltették, hogy az inflációra nagyon figyelnek, és akár kamatemelésre is sor kerülhet, ha a jövőben nem történik jelentősebb elmozdulás az inflációban - tette hozzá.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK