Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,15 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,08 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,14 százalékos csökkenést jelzett.

Enyhén nyereséges kezdést követően szerény mínuszban álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei este, miután az egészségügyi ágazat kedvezőtlen teljesítménye lefelé húzta a mutatókat, azonban a pénzügyi szektor nyeresége mérsékelni tudta a veszteségeket a banki negyedéves jelentések közzétételének kezdete előtt A piaci hangulatot némileg az is befolyásolta, hogy márciusban a vártnál jobban, öt hónapja a legnagyobb mértékben nőttek a termelői árak az Egyesült Államokban a washingtoni munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a Bureau of Labor Statistics csütörtöki jelentése szerint.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára csökkenést mutatott részben az amerikai nyersolajkészletek emelkedése folytán. Közép-európai idő szerint este fél nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 16 cent (1,80 százalék) csökkenéssel, 63,45 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 9 centes (1,52 százalék) mínuszban, 70,64 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára 1,54 százalékkal, 20,25 dollárral 1293,65 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1254 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1267 dollár után.

Az európai tőzsdék erősödtek csütörtökön, köztük a BUX is. Egyedül London lógott ki a sorból.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!