Nem volt jó napja a Molnak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,36 százalékos csökkenéssel, 36 954,16 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.
Szepesi Anita, 2018. augusztus 8. szerda, 18:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Csépai Miklós, a Gránit Bank treasury értékesítési vezetője az M1-en elmondta, a BUX mínuszban zárt, ami a Mol esésével magyarázható. Az OTP árfolyama nem változott, a Magyar Telekom és a Richter pedig még emelkedni is tudott.

A nyugat-európai tőzsdék szintén enyhe mínusszal zártak. Az amerikai piacokon elég vegyes a nyitás, a Nasdaq 0,1 százalékot emelkedni tudott, viszont a Dow Jones, illetve az S&P 500 index eséssel kezdett - mondta az értékesítési vezető. Pénteken amerikai inflációs adatot közölnek, egyébként elég eseménytelen a naptár - írta az MTI.

A Mol 1,82 százalékkal 2800 forintra gyengült, 1,9 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára nem változott, 10 650 forintot ért, forgalmuk 3,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 0,48 százalékkal 416 forintra erősödött, forgalma 371,3 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 0,98 százalékkal 5165 forintra nőtt, forgalmuk 1,6 milliárd forintot ért el.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK