A részvénypiac forgalma 74,05 milliárd forint volt az előző heti 58,16 milliárd forint után.

A BUX a héten többször is érintette a 45 ezer pontos ellenállást, de egyelőre nem tudott fölötte zárni - írja az Equilor Befektetési Zrt.

A Richterrel kapcsolatban több hír is megjelent a héten. A korábban a gyógyszergyártó zászlóshajójának számító, méhmióma kezelésére szolgáló Esmya használatát jelentősen visszavágta az Európai Gyógyszerügynökség, a gyógyszert csak korlátozott esetekben lehet használni. A lépéssel az alacsony bázisról tovább csökkenhetnek az Esmya értékesítések, azonban a gyógyszer jelentősége a Richter portfóliójában az utóbbi években már így is alacsony volt - mutat rá elemzésében az Equilor.

Kedvező hír viszont, hogy egy egészségügyi konferencián az egyik előadó arról beszélt, hogy a Richter egy másik készítménye, a Vraylar az egyik leggyorsabban növekvő gyógyszer a pszichiátriában, és  értékesítése megközelítheti a 4 milliárd dollárt.

Az összefoglalóban szerepel, hogy céláremelés érkezett az OTP-re, az HSBC 13 500 forintról 16 200 forintra emelte az OTP-re vonatkozó 12 havi célárfolyamát, és továbbra is vételre ajánlja.

A héten a Mol árfolyama 3,76 százalékkal csökkent, a papír a hét utolsó kereskedési napján 2354 forinton zárt, heti forgalmai 8,8 milliárd forint volt.

A Magyar Telekom 1,74 százalékkal gyengült, a péntek 396 forinton fejezte be a kereskedést, heti forgalma meghaladta az 1,2 milliárd forintot.

Az OTP-részvények ára a héten 0,79 százalékkal mérséklődött, a papír 13 840 forinton zárta a hetet, heti forgalma 30,39 milliárd forintot tett ki.

A Richter árfolyama 4,97 százalékkal emelkedett, pénteken 7925 forinton zárt, heti forgalma meghaladta a 25,64 milliárd forintot. A papír árfolyama a héten új történelmi rekordot ért el 8050 forinton.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3753,13 ponton zárt pénteken, az előző héthez képest 29,61 ponttal, 0,80 százalékkal magasabban.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!