A részvénypiac összforgalma 220 milliárd forint volt az év második hónapjában, ami napi 11 milliárd forintnak felel meg.

Februárban tovább folytatódott világszerte a kiváló tőzsdei hangulat, amely a BÉT-en is érződött. A piac viszonylag nyugodt, kiszámítható volt, és a válságot egyértelműen maga mögött hagyta, hisz a BUX immár második hónapja stabilan a járvány előtti szinteken tartózkodott, kevéssel az egy évvel ezelőtt beállított örökös csúcsérték alatt.

A forgalom 53,2 százalékát az OTP adta 117,2 milliárd forinttal, majd a Richter következett 57,1 milliárd forinttal, ami a forgalom 23,5 százaléka, ezt követte a Mol 16,8, illetve a Magyar Telekom a forgalom 2,1 százalékkal, előbbiből 37,1, utóbbiból 4,6 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak le.

A blue chipek közül ezúttal a Magyar Telekom és a Richter árfolyama emelkedett komolyabban, 2,9, illetve 3,7 százalékkal, a Richter a hónap folyamán új történelmi csúcsot ért el.

A befektetési szolgáltatók kereskedési rangsorában a Wood lett az első 137,6 milliárd forintos duplikált forgalommal, második helyezett a Concorde 108,6 milliárd forinttal, az Erste pedig 101,4 milliárd forinttal a harmadik lett.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!