A részvénypiac forgalma 12,5 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen teljesítettek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy délelőtt még egész jól teljesített a BÉT, délután azonban a piaci szereplők elkezdték eladni a Mol és az OTP részvényeit, ennek hatására pedig 0,93 százalékkal esett a BUX-index.

Európában a piaci hangulat inkább pozitív volt, az olajár is 1 százalék feletti emelkedést mutatott a nap folyamán. Magyarországon a vezető részvényekről egyéni hír nem érkezett, ezért az elemző úgy véli, hogy semmi nem indokolta sem a Mol, sem az OTP árfolyamát érintő eladási hullámot.

A Mol 44 forinttal, 2,07 százalékkal 2080 forintra csökkent, 3,3 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 140 forinttal, 1,07 százalékkal 12 960 forintra esett, forgalmuk 6,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,73 százalékkal 412 forintra erősödött, forgalma 68,0 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama változatlanul 8775 forinton állt, a részvények forgalma 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3766,75 ponton zárt kedden, ez 29,03 pontos, 0,76 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!