Pozitív korrekcióval indulhat a kereskedés hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén - vélekedett kommentárjában Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője. Szerinte a nemzetközi befektetői hangulat javult reggelre, így a magyarországi vezető részvények is felfelé vehetik az irányt nyitást követően, azonban a jókedv tartóssága erősen kérdéses.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, a globális tőzsdék múlt héten december óta a legrosszabb hetet zárták.

Az ázsiai piacok hétfőn reggel már emelkedni kezdtek, de a nemzetközi határidős indexek nem vetítenek előre markáns változást, így enyhe plusz és kivárás jellemezheti az európai piacokat, beleértve a budapestit is - jegyezte meg az elemző.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 336,86 pontos, 0,83 százalékos csökkenéssel, 40 288,44 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 10,6 milliárd forint volt. A Mol 32 forinttal, 0,97 százalékkal 3258 forintra csökkent, 978,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 90 forinttal, 0,76 százalékkal 11 810 forintra esett, forgalmuk 6,6 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 0,96 százalékkal 473 forintra erősödött, forgalma 252,2 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,67 százalékkal 5215 forintra gyengült, a részvények forgalma 1,0 milliárd forintot ért el.

Indexemelkedés várható hétfőn az európai tőzsdéken is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!