A részvénypiac forgalma 41,19 milliárd forint volt a múlt heti 48,54 milliárd forint után, a vezető részvények a Mol kivételével emelkedtek.

    Az Equilor Befektetési Zrt. heti összefoglalójában kiemelte, a magyar tőzsdeindex szerdán a 45 ezer pontos ellenállást is áttörte, onnan azonban élesebb korrekció indult.

    Kitérnek arra, hogy a Richter a héten bejelentette, részt vehet a Magyar Nemzeti Bank növekedési kötvényprogramjában, hogy javítsa a vállalat akvizíciós képességét. A csütörtöki nap híre volt, hogy hígulnak a Mol részvényei, miután az olajtársaság 5,2 százalékos részvénypakettet fog átruházni egy alapítványnak.

    A héten a Mol 4,14 százalékkal esett, 2130 forinton zárt csütörtökön, heti forgalma meghaladta a 10,1 milliárd forintot.

    A Magyar Telekom árfolyama 1,35 százalékkal nőtt a héten, csütörtöki záró árfolyama 413 forint volt, heti forgalma 1,33 milliárd forintot tett ki.

    A Richter 9075 forinton zárt csütörtökön, árfolyama a héten 3,3 százalékkal erősödött, heti forgalma meghaladta a 10,51 milliárd forintot.

    Az OTP a héten 0,59 százalékkal emelkedett, csütörtökön 13 560 forinton zárt, heti forgalma megközelítette a 17 milliárd forintot.

    A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3754,04 ponton fejezte be a hetet, ami 11,13 ponttal, 0,30 százalékkal alacsonyabb az előző hetinél.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!