Budapest teljesített a világon a legrosszabbul

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 515,94 pontos, 1,46 százalékos csökkenéssel, 34 751,13 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 8,5 milliárd forint volt, valamennyi vezető részvény gyengült az előző napi záráshoz képest - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. július 17. kedd, 18:11
Fotó: Napi.hu

A Mol árfolyama 34 forinttal, 1,28 százalékkal, 2626 forintra csökkent, 1,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 170 forinttal, 1,68 százalékkal, 9970 forintra esett, forgalmuk 2,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 3 forinttal, 0,73 százalékkal, 406 forintra gyengült, forgalma 149,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 112 forinttal, 2,34 százalékkal, 4680 forintra csökkent, forgalmuk 3 milliárd forintot ért el.

Európában jó volt a hangulat, a német index vezetett, amely közel 1 százalékos pluszban volt, de nagyjából fél százalék pluszban volt az olasz és a lengyel piac is, míg Ausztriában kis, 0,2 százalékos mínuszt lehetett látni  mondta Varjú Péter, az Erste Befektetési Zrt. igazgatója az M1-en.

A magyar piac nem tudott a negatív spirálból kilépni, mintegy másfél százalékot esett, amivel a világ legrosszabbul teljesítő tőzsdéje volt.

A forgalom a szokásos mértékű volt, ami nyáron erősnek számít. Az összes nagy papír folyamatos eladói nyomás alatt volt, valamennyi napi mélypontja közelében zárt, ami a folytatást tekintve borús jel - fejtette ki.

A forint - dacára annak, hogy ennyire az eladók uralták a parkettet -, elég jól tartotta magát, egész nap 323 forint körül volt az euróval szemben, sőt a nap végére egy kis erősödésre is futotta, 322,70-en zárt. Az igazgató szerint úgy látszik, nem az országgal szembeni averzióról van szó, inkább egy jelentős tőzsdei átrendezést, portfóliólikvidálást lehetett látni a részvénypiacon.

A BUMIX 3890,48 ponton zárt kedden, ez 3,69 pontos, 0,09 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK