Az elmúlt egy hétben a magyar tőzsde felülteljesítő volt, jóval többet emelkedett, mint az európai vagy az amerikai börzék. Kedden azonban ennek ellenkezőjét lehetett látni, szinte csak a magyar tőzsde ment lefelé, a befektetők realizálták a profitokat - mondta Kababik József, az Erste Befektetési Zrt. üzletkötője az M1-en. A Magyar Telekom jó teljesítményét, amely 3,5 százalékos emelkedéssel zárt. Hozzátette, a távközlési cég csütörtökön reggel publikálja gyorsjelentését, és pénteken reggel az OTP is jelenteni fog.

A Mol 22 forinttal, 0,77 százalékkal, 2852 forintra gyengült, 1,4 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP ára nem változott, 10 650 forintot ért, forgalma 3,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom 14 forinttal, 3,50 százalékkal, 414 forintra erősödött, forgalma 275,2 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 125 forinttal, 2,39 százalékkal, 5115 forintra esett, forgalmuk 1,3 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!