Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Móró Tamás, a Concorde Értékpapír Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a nap első felében nagyjából semleges kereskedés várható, nem lesz érdemi mozgás. A nap végén lehet leginkább eladásra számítani, az MSCI fejlődő piaci indexben az átstrukturálás miatt Kína súlya növekedni fog, a többi országé csökken. Ennek hatására lehetnek kényszereladók a magyar piacon a zárás környékén, emiatt elképzelhető kisebb mértékű csökkenés.

Holecz Noémi, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek küldött elemzésében kiemelte, hogy a határidős európai indexek alapján inkább enyhe negatív hangulatra számítanak. Az OTP árfolyama lefelé korrigált csütörtökön, a Mol viszont át tudta lépni a 2880 forintnál húzódó ellenállási szintet, és 2894-en zárt, ami további emelkedést jelezhet, a Richter árfolyama 5500 forintig emelkedhet.

A piaczárás után vizsgálhatja felül Magyarország hitelminősítését a Fitch Ratings. A Bank of America-Merrill Lynch bankcsoport londoni kutatási részlegének elemzői azt valószínűsítik, hogy a Fitch egy fokozattal "BBB"-re emeli a jelenlegi "BBB mínusz"-ról magyar államadós-besorolást, az osztályzati kilátás egyidejű stabilra módosításával - írja Holecz Noémi.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 9,78 pontos, 0,03 százalékos csökkenéssel, 37 225,08 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 7,7 milliárd forint volt, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 30 forinttal, 1,05 százalékkal 2894 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 120 forinttal, 1,15 százalékkal 10 350 forintra csökkent, forgalmuk 3,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3 forinttal, 0,73 százalékkal 415 forintra nőtt, forgalma 241,7 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,18 százalékkal 5450 forintra emelkedett, forgalmuk 2,1 milliárd forintot ért el.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Dániel

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!