A részvénypiac forgalma 17,7 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője elmondta, hogy délelőtt még kedvező volt a befektetői hangulat a magyar piacon, amit a nemzetközi mozgások is támogattak, emelkedtek a vezető papírok. Délutánra azonban megint jött egy profitrealizálási hullám, ami miatt visszatért a negatív tartományba a BUX index, végül enyhe pluszban zárt.

A senior elemző szerint szerdán nem volt nagyobb piacbefolyásoló esemény. Kiemelte ugyanakkor, hogy a jegybank alelnöke, Nagy Márton nyilatkozott, aki elmondta, hogy szükség esetén - nyilván a körülmények függvényében - hajlandóak tovább emelni a betéti kamatszintet, illetve a következő kamatdöntő ülésen fognak dönteni a kedden bejelentett új eszközvásárlási program részleteiről és időzítéséről. Az alelnök beszélt arról is, hogy a jegybank rugalmasan kezeli eszközrendszerét, a forintvolatilitás és a likviditás biztosítása most a prioritásuk, e két szempont alapján cselekszenek - tette hozzá.

A Mol 31 forinttal, 1,62 százalékkal 1941 forintra erősödött, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,17 százalékkal 8800 forintra csökkent, forgalmuk 9,5 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 2 forinttal, 0,55 százalékkal 360 forintra esett, forgalma 221,9 millió forint volt.

A Richter-papírok ára 45 forinttal, 0,71 százalékkal 6400 forintra nőtt, forgalmuk 1,7 milliárd forintot ért el.

A BUMIX 3247,74 ponton zárt szerdán, ez 43,96 pontos, 1,34 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!