A részvénypiac forgalma 5,9 milliárd forint volt, a vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: a magyar tőzsde felülteljesített az európai és a tengeren túli börzékhez képest, de fontosabb piacmozgató, céges hírek hiányában nem volt nagy mozgás. A legjobban a Mol teljesített, a részvényt az emelkedő olajárak segítették - jelezte.

Jelentősebb mozgások a nemzetközi piacokon sincsenek, a befektetők kivárnak - tette hozzá.

A Mol 14 forinttal, 0,85 százalékkal 1654 forintra erősödött, 967,1 millió forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 50 forinttal, 0,51 százalékkal 9850 forintra nőtt, forgalmuk 2,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,28 százalékkal 359 forintra csökkent, forgalma 220,5 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 45 forinttal, 0,68 százalékkal 6670 forintra emelkedett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3345,75 ponton zárt szerdán, ez 11,35 pontos, 0,34 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!