A részvénypiac forgalma 6,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével emelkedtek az előző napi záráshoz képest.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője eseménytelennek jellemezte a csütörtöki a kereskedést, elsősorban amiatt, hogy az Egyesült Államokban hálaadás napja miatt nem kereskednek. Az európai piacok visszafogottak, a hangulat kedvező, a befektetők várják a vakcinákról érkező híreket - mondta az MTI-nek.

A vezető részvényeknél kiemelte a Mol kisebb negatív korrekcióját, hozzátéve, hogy az olajtársaságok Európában is enyhén estek. Ezzel szemben a másik három blue chip emelkedett. A Richternél a szerdai sajátrészvény vásárlást említette pozitív hírként.

A Mol árfolyama 18 forinttal, 0,87 százalékkal 2050 forintra csökkent, 2,6 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,08 százalékkal 11 940 forintra erősödött, forgalmuk 2,9 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 3,0 forinttal, 0,78 százalékkal 388 forintra nőtt, forgalma 67,9 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 35 forinttal, 0,49 százalékkal 7155 forintra emelkedett, a részvények forgalma 566,1 millió forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3453,36 ponton zárt csütörtökön, ez 12,07 pontos, 0,35 százalékos emelkedés a szerdai záráshoz viszonyítva.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!