Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37,29 pontos emelkedéssel, 44 287,72 ponton nyitott pénteken. A csütörtöki záróértékéhez képest 0,08 százalékkal erősödött.
Iránykeresésre számít a kereskedés kezdésekor Józsa Bence, az Equlior Befektetési Zrt. elemzője, miután előző nap folytatódott a negatív korrekció a BUX indexben, így egyre közelebb csúszott a jegyzés a 44 ezer pontos támaszhoz - írja az MTI.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP letörte a 14 ezer forintos támaszt, amennyiben nem sikerül visszakapaszkodnia föléje, a következő támasz 13 500 forintnál található. A Mol jegyzése a 2300 forintos támasz alatt zárt csütörtökön, a következő lehetséges megálló rövid távon 2250 forintnál van.

Fontos szint közelébe került az euró-forint - hangsúlyozta Józsa Bence, utalva arra, hogy a következő időszakban folytatódhat a csökkenés a 355-ös szint irányába, ahol rendkívül fontos támasz várja a jegyzést.

Az indexek vegyes, mérsékelt változására lehet számítani pénteken az európai tőzsdék nyitásakor is. A tőzsdén kívüli forgalomban kialakult árfolyamok alapján a vezető európai árfolyamindexek 0,1-0,2 százalék körüli vegyes irányú elmozdulással kezdhetik a pénteki kereskedést.

Az európai tőzsdék az indexek széles ingadozása után veszteséggel zártak csütörtökön. Az FTSE EuroFirst 300 páneurópai index 0,02 százalékkal, az euróövezeti EuroStoxx50 index pedig 0,16 százalékkal csökkent.

Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtöki kamatdöntő ülésén a piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott monetáris eszköztárán, de nyitva hagyta a lehetőséget további beavatkozáshoz. Az EKB elnöke szerint a járványvédelmi intézkedések az első félévben erősen fékezik még az euróövezet gazdasági aktivitását, a kockázati tényezők negatív hatása azonban enyhült valamelyest. Az euróövezeti fogyasztói bizalmi index az Európai Bizottság felmérésének előzetes adatai alapján januárban a vártnál nagyobb mértékben romlott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!