Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hatalmas hullámvasúton van túl a bitcoin árfolyama az elmúlt hetekben, az április közepén elért csúcsot követően negyedével zuhant az árfolyam, csak azért, hogy onnan újra megpattanjon.

A befektetők számára meglehetősen gyomorszorító hullámvasút ellenére azonban nem nagyon történt más, egyelőre csak egy természetes korrekción van túl az utóbbi időszakban nagyot emelkedő eszköz árfolyama.

Az árfolyamot az utóbbi hetekben rángató hírfolyamról, illetve fundamentális háttérről korábban beszámoltunk, azonban technikai elemzői szemmel nézve nem igazán történt nagyon durva dolog a kriptodeviza piacán.

A Bloomberg hírügynökség tudósítása szerint az, hogy a kurzus beszorult az 50 és a 100 napos mozgóátlag közé, a következőre figyelmeztethet: hamarosan olyan ponthoz érkezik a kereskedés, amely eldönti, merre tovább és trendfordulót vetíthet előre. Ez igaz, azonban önmagában keveset mond arról, hogy mi várható középtávon a piacon, ennél fontosabbnak tűnik az a tény, hogy az árfolyam egyelőre nem törte át lefelé utolsó, grafikonon kialakult mélypontját.

Még nincs trendforduló
Még nincs trendforduló
Kép: Stooq


Ilyen mélypontot utoljára 43 ezer dollár felett találni valamivel, s amíg ezt lefelé nem töri át az árfolyam, hiába zuhant 64800 dollárról több, mint 25 százalékot, addig emelkedő trendben marad. Ez azt jelenti, hogy elvileg középtávon magasabb csúcsok és magasabb mélypontok kialakulására lehet felkészülni a grafikonon.

Sam Stovall, a CFRA Research vezető befektetési stratégája szerint ha megmarad a kedvező hangulat a részvénypiacon, akkor a bitcoin is részesül majd a jó hangulatból és követheti a részvényeket felfelé. A mostani hullámvasút ellenére a kriptodeviza jegyzése még mindig 511 százalékkal emelkedett egy év leforgása alatt. A Bloomberg idézte a londoni Quant Insight nevű, a különböző eszközosztályok közötti kapcsolatot vizsgáló elemzőcég megállapításait, amely szerint a bitcoin árának legerősebb hajtóereje az inflációs várakozások növekedése és a központi bankok nagyon laza monetáris politikája lehettek az elmúlt egy év folyamán.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!