Röviddel 18 óra előtt az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 9,14 dollárral (11,15 százalékkal) 73,08 dollárra, június 12-ike óta legalacsonyabb szintre esett.

A nyugati féltekén irányadó WTI amerikai könnyűolajfajta ára 9,95 dollárral (12,69 százalékkal) 68,44 dollárra zuhant.

Az országok közötti utazási korlátozások újabb szigorításának lehetősége a padlóra vitte a légitársaságok részvényeit. Így például a Lufthansa 12,4 százalékkal, az IAG, a British Airways anyavállalata, valamint a spanyol Iberia 14,4 százalékkal, az Air France-KLM 8,9 százalékkal, az easyJet pedig 10,9 százalékkal gyengült - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!