Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A részvénypiac heti forgalma 51,92 milliárd forint volt, szemben az előző heti 55,62 milliárd forinttal. A vezető részvények erősödtek a héten - írja az MTI.

Az Equilor Befektetési Zrt. elemzése szerint a héten is pozitív hangulatú volt a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Az OTP a csütörtöki kereskedés során áttörte a történelmi maximumot, bár péntekre enyhén visszakorrigált. A tőzsdei hangulathoz hozzájárultak az amerikai bankok jó negyedéves jelentései, és az amerikai-kínai kereskedelmi háborúval kapcsolatos pozitív hírek. A Brexit körüli hírek nem okoztak jelentős felfordulást a piacokon - írták.

Az OTP célárát 14 500-ról 14 700 forintra emelte a J.P. Morgan, továbbra is tartja felülsúlyozási ajánlását.

Szerdán Csányi Sándor és Bencsik László vettek részt az OTP Bank szófiai sajtótájékoztatóján, az Expressbank megvásárlásának lezárásáról. A vezérigazgató megemlítette, hogy a könyv szerinti érték 1-1,5-szörösét fizették a bankért. Jelzése szerint idén 2-3 új országba terveznek belépni, Szlovéniát név szerint is említette. Az elemzők szerint a SocGen makedón leánya egyértelmű célpont, és a bosnyák piacon is érdeklődik az OTP.

Nagy Márton, az MNB alelnöke szerdán, a bécsi Euromoney konferencián tartott beszédében elmondta, hogy a jegybank az adóhatásoktól megtisztított maginflációs mutatót követi figyelemmel, és amennyiben az eléri a 3 százalékos szintet, megkezdődhet a monetáris politika normalizálása. Az alelnök szerint ez akár már 2019 első negyedévében bekövetkezhet. Természetesen elsőként nem kamatemelést vetített előre, hanem a nem konvencionális intézkedések visszavonását. Az Equilor várakozása szerint az első kamatemelést legkorábban idén az utolsó negyedévben fogja megtenni az MNB. A beszédet követően jelentősen erősödött a forint, mivel a befektetők szerint elsősorban nem az Európai Központi Bank lépéseit veszi figyelembe az MNB, hanem az inflációs folyamatokat - közölte az Equilor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!