Kocsis Márió visszatekintve az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) szerdai kamatdöntésére elmondta, hogy azt követően némileg korrigáltak a részvénypiacok, így az amerikai tőzsdék negatív tartományban zártak, és hasonló kép rajzolódik ki az ázsiai piacokon is. A jelenlegi állapot alapján a határidős indexeknél enyhe mínuszos nyitás várható, a BÉT forgalma a szokásoshoz képest továbbra is alacsony lesz.

Az elemző szerint a vezető részvények közül érdemes figyelni a Molra, mivel az szerdán elrugaszkodott a 200 napos mozgóátlagától, ugyanakkor óvatosságra int, hogy alacsony forgalom mellett tette. Emellett az OTP még mindig a 9845 forint környéki támaszánál "küzd", az iránymutatás szempontjából a forgalom sem támogató.

A magyar tőzsdét a nap folyamán a nemzetközi kereskedelmi, politikai hírek befolyásolhatják - tette hozzá.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 127,16 pontos, 0,35 százalékos emelkedéssel, 35 996,04 ponton zárt szerdán. A Mol 52 forinttal, 1,82 százalékkal 2910 forintra erősödött, 1,5 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 10 forinttal, 0,10 százalékkal 9840 forintra csökkent, forgalmuk 3,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 4,50 forinttal, 1,13 százalékkal 394 forintra esett, forgalma 322,3 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 20 forinttal, 0,39 százalékkal 5090 forintra gyengült, a részvények forgalma 2,0 milliárd forintot ért el.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!