Nem találják az irányt az európai tőzsdék

Vegyes indexekkel, csekély árfolyamváltozással indult a kereskedés hétfőn a főbb európai értékpapírpiacokon.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 4. hétfő, 09:25
Fotó: Getty Images

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,06 százalék emelkedéssel, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,01 százalék csökkenéssel kezdett.

A frankfurti DAX index 0,15 százalék erősödéssel nyitott hétfőn, Londonban 0,11 százalékkal emelkedett az FTSE-100 index, a párizsi CAC-40 index viszont 0,06 százalék csökkenéssel indult neki a hétfői kereskedésnek. Madridban 0,14 százalékkal csökkent, Milánóban 0,11 százalékkal erősödött a tőzsdeindex a kereskedés kezdetén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,22 pontos csökkenéssel, 40 972,12 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest alig változott - számolt be az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK