Meglepetés Londonból: senki sem ezt várta

Vegyes indexekkel indult a kereskedés csütörtökön az európai értékpapírpiacokon.
Dzindzisz Sztefan, 2019. február 21. csütörtök, 09:21
Fotó: Shutterstock

A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,06 százalék csökkenéssel, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,10 százalék erősödéssel kezdte a kereskedést - írja az MTI.

Frankfurtban 0,32 százalék, Párizsban 0,06 százalék emelkedést mutatott a tőzsdeindex a nyitás után. Madrid 0,21 százalék emelkedéssel, Milánó viszont 0,11 százalék csökkenéssel kezdett. Londonban ugyanakkor az előzetes jelzéssel ellentétben indexcsökkenéssel indult a kereskedés, az FTSE-100 index 0,24 százalékkal nyitott alacsonyabban.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 10,40 pontos csökkenéssel, 40 572,43 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,03 százalékkal gyengült.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK