Kizöldülhet egész Európa

Erősödéssel indulhat a kereskedés pénteken a vezető nyugat-európai tőzsdéken.
Dzindzisz Sztefan, 2018. július 13. péntek, 08:45
Fotó: Reuters

Elemzők szerint vásárlásra bátorítja a befektetőket kezdetben, hogy kora reggel pluszban zártak az ázsiai tőzsdék részben annak a hatására, hogy csütörtökön rekordszintre emelkedett a technológiai részvények árfolyammozgását követő amerikai Nasdaq index.

Csütörtökön a londoni értéktőzsde fő mutatója, az FTSE-100 0,78 százalékkal, Frankfurtban a DAX-30 0,61 százalékkal, Párizsban a CAC-40 indexe pedig 0,97 százalékkal erősödött.

A péntek reggel fél 9-kor az euró 1,1660 dolláron állt a csütörtök esti 1,1670 dollár után - írja az MTI. (Jó napja volt Budapestnek.)

Ugyanekkor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 26 cent (0,35 százalék) csökkenéssel, 74,19 dolláron állt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK