A határidős indexjegyzések alapján a frankfurti és párizsi tőzsdeindexek 1,1 százalék, a londoni 0,8 százalék veszteséggel kezdhetik a szerdai kereskedést. Kedden veszteséggel zártak az európai tőzsdék, az FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 páneurópai indexek 0,70 és 0,76 százalékkel csökkentek, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,80 százalékkal gyengült - írja az MTI.

Londonban 0,56 százalék csökkenéssel zárt az FTSE-100 index, a frankfurti DAX 1,14 százalékkal, a párizsi CAC-40 index 0,82 százalékkal csökkent. Madridban 1,28 százalék, Milánóban pedig 1,37 százalék indexcsökkenéssel fejezte be a keddi kereskedést a tőzsde.

Az indexcsökkenést az autóipari részvények vezették, az ágazati mutató majdnem két százalékkal gyengült. Az ágazat leggyengébben szereplő papírja a francia Faurecia autóalkatrész beszállító vállalat lett négy százalékos gyengüléssel.

A nemzetközi értékpapírpiacokon a tényleges lehetőségek óvatos mérlegelése váltotta fel a G20-ak hét végi csúcstalálkozóján a kölcsönös amerikai-kínai kereskedelmi retorziók szüneteltetéséről létrejött megállapodást követő első lelkesedést.

A technológiai ágazat is a nagy vesztesek közé sorolt be, miután erősen ki van téve a Kínával folytatott kereskedelemnek. Az AMS és Siltronic félvezető áramkör gyártók részvénye több mint három százalékkal gyengült.

Az olajár csökkent, az európai kereskedés szerdai kezdete előtt másfél órával a Brent 1,30 százalékkal állt alacsonyabban a globális kereskedelemben hordónként 61,27 dolláron, a WTI ára 1,24 százalékkal 52,59 dollárra csökkent. Az eurót 0,15 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1326 dolláron, az arany ára 0,48 százalékkal unciánként 1240,60 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!