Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A határidős indexjegyzések alapján a párizsi és a frankfurti tőzsdeindexek 0,3-0,5 százalék emelkedéssel kezdhetik a csütörtöki kereskedést, Londonban viszont szerény, 0,1 százaléknyi indexcsökkenéssel nyithat a tőzsde - írja az MTI.

Szerdán a londoni FTSE-100 index 0,69 százalék nyereséggel fejezte be a kereskedést, Frankfurtban a DAX index 0,82 százalékkal, a párizsi CAC-40 pedig 0,69 százalékkal zárt magasabban. A madridi tőzsde 0,49 százalékos, a milánói 0,38 százalékos nyereséget ért el szerdán. A páneurópai FTSE EuroFirst 300 index 0,62 százalék, a Stoxx 600 index 0,67 százalék nyereséget ért el szerdán, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,67 százalékkal emelkedett.

Az indexek az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalások eredményességének a reményében emelkedtek szerdán. Donald Trump amerikai elnök még kedden kijelentette, hogy a védővámok kivetésének március elsejei határideje nincs kőbe vésve, azt a megegyezés érdekében készen áll meghosszabbítani. A legnagyobb erősödést az ellentétek rendeződéséből leginkább profitáló autóipari részvények érték el. Ágazati indexük 2,3 százalékkal erősödött.

Az olaj ára csütörtökön emelkedett, az európai kereskedés kezdete előtt másfél órával a Brent 0,10 százalékkal állt magasabban a globális kereskedelemben hordónként 67,15 dolláron, a WTI ára pedig 0,35 százalékkal 57,36 dollárra emelkedett.

Az eurót 0,06 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1328 dolláron, az arany ára 0,46 százalékkal unciánként 1341,65 dollárra csökkent.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!