Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai indexek

Emelkedéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdeindexek kedden, köszönhetően egy sor kedvező vállalati gyorsjelentésnek - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. augusztus 7. kedd, 18:33
Fotó: Reuters

A londoni tőzsde fő mutatója, az FTSE-100 index 0,71 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,40 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,81 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést.

A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,47 százalékkal, az FTSE Eurofirst 300 index pedig 0,63 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,69 százalékkal emelkedett.

A nap nyertesei között voltak az európai autóipari vállalatok, amelyek 1 százalékkal drágultak. A Schäffler német autóipari beszállító árfolyama 8,27 százalékos pluszban zárt Frankfurtban, miután első féléves nyereségének emelkedéséről számolt be és javította idei profitelőrejelzését.

Erős napja volt a Standard Life Aberdeen brit biztosítónak is, amely 4,8 százalékkal drágult. Bár adózás előtt nyeresége az első fél évben 12 százalékkal csökkent, részvény visszavásárlási programjának a tervezettnél korábbi indítása felfelé húzta az árfolyamot.

New Yorkban az európai tőzsdezárás idején a Dow Jones ipari átlag 0,61 százalékos, az S&P 500-as index 0,34 százalékos, a Nasdaq-piac összetett mutatója pedig 0,21 százalékos pluszban állt.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) drágul. A legközelebbi, októberi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,80 százalékos nyereségben, 74,34 dolláron, a WTI pedig 0,39 százalékos pluszban, 69,28 dolláron forgott.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára decemberi szállításra 0,31 százalékkal, 1221,50 dollárra nőtt.

Egy euróért 1,1594 dollárt adtak a nemzetközi bankközi piacon, 0,35 százalékkal erősödött a közös európai fizetőeszköz.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK