Rossz volt a hangulat az európai tőzsdéken

Csökkenéssel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék hétfőn - írja az MTI.
Szász Péter, 2018. szeptember 24. hétfő, 18:45
Fotó: Reuters

A befektetői hangulat romlása az amerikai-kínai kereskedelmi ellentétek folytán ismét fokozódó piaci aggodalomra vezethető vissza.

A londoni FTSE100 index 0,42 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,64 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,33 százalékos csökkenéssel fejezte be a napot.

Az európai tőzsdezáráskor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 dollár 18 cent emelkedéssel, 80,42 dolláron állt. Hétfőn négyéves csúcsra emelkedett a Brent típusú könnyűolaj világpiaci ára annak köszönhetően, hogy a Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) elutasította a kitermelés azonnali növelését.

Ugyanekkor a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,68 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,46 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,23 százalék csökkenést jelzett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1774 dollárt adtak a kora reggeli 1,1740 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK