Vegyesen zárt Európa

Vegyesen, London kivételével pluszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. február 26. kedd, 19:10
Fotó: Shutterstock

A londoni FTSE100 index 0,45 százalékos mínusszal, a frankfurti DAX-30 0,31 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,13 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,28 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Kedden a brexitet övező bizonytalanság mellett vállalati eredménybeszámolók és hírek is befolyásolták a befektetői hangulatot Európában.

Ágazati szinten a nap nyertese Európában a kiskereskedelmi szektor volt, mintegy 2 százalékos emelkedéssel.

A nagyvállalatok között a nap egyik vesztese Európában 0,63 százalékos mínusszal a Standard Chartered részvénye volt, miután a brit nagybank tavalyi utolsó negyedéves eredménye csalódást okozott a befektetők számára.

Ezzel szemben a Marks and Spencer (M&S) brit kiskereskedelmi hálózat részvénye több mint 3,2 százalékos pluszban zárta a kereskedést. A British Airways anyavállalata, a brit-spanyol International Airlines Group (IAG) részvénye pedig 4,34 százalékos veszteséggel zárt annak hírére, hogy a tervek szerint a vállalat az MSCI spanyol indexében nem szerepel a jövőben.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,08 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,09 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,19 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 42 cent (0,65 százalék) plusszal, 65,33 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,17 százalékkal, 2,25 dollárral 1327,25 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1376 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1366 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK