A londoni FTSE100 index 0,44 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,67 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,36 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,37 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Kedden kedvező vállalati eredmények adtak lendületet az árfolyamok emelkedésének. Javított a piaci hangulaton, hogy a vártnál nagyobb mértékben, egy éve a legmagasabb értékre emelkedett a gazdasági hangulatindex Németországban és az euróövezetben is a mannheimi ZEW gazdaságkutató intézet kedden közzétett kimutatása szerint.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese csaknem 10,2 százalékos plusszal a német Zalando részvénye volt, miután az internetes áruházat üzemeltető vállalat negyedéves eredményei megnyugtatóak voltak a befektetők számára. Ágazati szinten a keddi kereskedés fő nyertese a kiskereskedelem volt.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,18 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,11 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,36 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 13 cent (0,18 százalék) plusszal, 71,31 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 1,10 százalékkal, 14,25 dollárral 1277,05 dollárra csökkent. A nemesfém ára kedden idei mélypontjára esett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1286 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1300 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!