Kedvezett a kockázatvállalási kedvnek az is, hogy a vasárnap tartott európai parlamenti választásokon az Európa-barát pártok stabilan hatalmon maradtak.

Hétfő délután fél négykor a frankfurti DAX-30 index 0,53 százalékos, a párizsi CAC-40 0,31 százalékos, a milánói FTSE MIB index 0,11 százalékos, a madridi IBEX-35 pedig 0,56 százalékos pluszban állt. A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,22 százalékkal, míg az euróövezeti EuroStoxx50 0,38 százalékkal emelkedett.

Londonban tavaszi bankszünnap, New Yorkban pedig nemzeti ünnep, a háborús hősök emléknapja alkalmából zárva tart a tőzsde hétfőn.

Párizsban a Renault árfolyama több mint 15 százalékos, Milánóban pedig a Fiat Chrysler több mint 10 százalékos nyereségben állt délután arra a hírre, hogy a Fiat Chrysler egyesülést ajánlott a Renault cégnek. Amennyiben sikerrel zárulnak az egyeztetések, a világ harmadik vezető járműgyártója jönne létre a Volkswagen és a Toyota után.

A nemzetközi bankközi devizapiacon hétfő délután egy euróért 1,1191 dollárt adtak, 0,10 százalékkal gyengült a közös európai fizetőeszköz.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) egymással ellentétesen mozog. Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,53 százalékos nyereségben, 67,83 dolláron, míg a júliusi szállítású WTI 0,31 százalékos mínuszban, 58,45 dolláron forgott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!