A páneurópai FTSE EuroFirst 300 és Stoxx 600 indexek egyaránt 0,24 százalék emelkedést mutattak a kereskedési idő végén, az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,22 százalékkal végzett magasabban.

Londonban 0,07 százalék emelkedéssel fejezte be a kereskedést az FTSE-100 index a még nem hivatalos záróadatok alapján. Frankfurtban 0,12 százalékkal zárt magasabban a DAX index, a párizsi CAC-40 index 0,46 százalékkal emelkedett. Madridban 0,44 százalék indexemelkedéssel fejezte be a szerdai kereskedést a tőzsde, Milánóban viszont 0,36 százalék volt a veszteség.

Az olasz bankok nagy árfolyamveszteséget szenvedtek el, miután az Európai Bizottság túlzottdeficit-eljárás megindítását javasolta Olaszországgal szemben az államháztartási helyzet romlása miatt. Az olasz banki ágazati index két százalékkal csökkent szerdán.

Az olajár nagyot zuhant az amerikai olajkészletek váratlan mértékű múlt heti emelkedése miatt. A WTI ára február óta első alkalommal került 52 dollár alá. Az európai kereskedési idő végén a Brent nyersolaj ára 2,63 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 60,34 dolláron, a WTI ára 3,95 százalékkal 51,37 dollárra csökkent.

A dollár árfolyama hét heti mélypont közelében tartózkodik a Fed kedden jelzett kamatcsökkentési szándéka miatt. Az eurót az európai kereskedési idő végén 0,02 százalékkal jegyezték erősebben 1,1254 dolláron.

Az arany ára a kereskedelmi feszültségek fokozódását és a dollár gyengülését tükrözve három havi csúcsnál jár, 0,43 százalékkal áll magasabban unciánként 1334,35 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!