A londoni FTSE100 index 0,66 százalékos plusszal, a frankfurti DAX-30 0,71 százalékos, a párizsi CAC-40 mutató pedig 0,75 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,93 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

Az európai piacokon szerdán lendületet adott az árfolyamok emelkedésének a "galambként" ismert Christine Lagarde jelölése az Európai Központi Bank élére. Az EKB jelenlegi elnökének, Mario Draghinak a megbízatása október 31-én jár le. A francia Lagarde 2011 óta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója.

A nagyvállalatok között a nap egyik nyertese a Henkel német háztartási vegyipari és kozmetikai konszern volt 1,4 százalékos nyereséggel, miután a Goldman Sachs javított a vállalat részvényének minősítésén.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,54 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,66 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,64 százalék emelkedést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 1 cent (1,62 százalék) plusszal, 63,41 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,86 százalékkal, 12,15 dollárral 1420,15 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1283 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1293 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!