Veszteséggel zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

A londoni FTSE-100 mutató 0,47 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,29 százalékos mínusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,04 százalékos szerény csökkenéssel fejezte be a napot - írja az MTI.
Szász Péter, 2019. szeptember 24. kedd, 19:36
Fotó: Reuters

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,14 százalékos veszteséggel zárta a kereskedést.

Az európai befektetők kedden az Egyesült Királyság politikai eseményei és az amerikai-kínai kereskedelmi viszály mellett az ifo német üzleti hangulatindexének alakulására is figyeltek. A Brexitet övező bizonytalanság lefelé húzta a londoni tőzsde árfolyamait.

A kedden közzétett adatok szerint a vártnál erőteljesebben, de kis mértékben nőtt az ifo gazdaságkutató intézet németországi üzleti hangulatindexe szeptemberben. A hat hónapra előretekintő várakozások mutatója 91,3 pontról 90,8 pontra, 2009 júniusa óta nem látott szintre gyengült.

Boris Johnson brit miniszterelnök kedden azt közölte, hogy nem ért egyet a brit parlamenti ülésszak lezárását törvénysértőnek minősítő, kedden kihirdetett legfelsőbb bírósági döntéssel, de tiszteletben tartja a határozatot.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,46 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,70 százalék mínuszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 1,20 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 17 cent (1,81 százalék) mínusszal, 63,60 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,23 százalékkal, 3,45 dollárral 1534,95 dollárra emelkedett.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1002 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,0999 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK