Pluszban zártak szerda este a New York-i tőzsde irányadó indexei az október folyamán elszenvedett nagy veszteségeiket korrigálva, miután a kedden tartott amerikai félidős kongresszusi választásokon a befektetői várakozásoknak megfelelően alakuló eredmények javították a piaci hangulatot, növelték a befektetői kockázatvállalási hajlandóságot - írja az MTI.

A Dow indexe és az S&P 500 2,1, a Nasdaq 2,6 százalékkal erősödött zárásra.

A szerdai kereskedés legnagyobb nyertese az egészségügyi szektor mellett a technológiai ágazat volt.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!